Un site unic în peisajul autohton românesc, care se axează în primul rând pe poveștile românilor, dar și pe informații generale.

Informații utile

Informații utile pentru românii din țară și pentru cei din diaspora. 

Rețele de socializare

Pe scurt, despre ceea ce facem

Ne axăm pe povești interesante ale unor români care doresc să facă lucruri, să schimbe țara noastră într-un mod benefic. Totodată, publicăm informații generale.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit titlul european la 200 de metri liber în bazin scurt. David Popovici a încheiat cursa de 200 de metri liber de la Campionatul European de la Kazan cu timpul de 1:42.12, cea mai bună performanță personală în bazin scurt.

Este primul titlu european al lui David Popovici, care a stabilit şi un nou record naţional la 17, 18 şi +19 ani, informează digisport.ro.

După ce a câștigat titlul european, David Popovici a postat un clip pe pagina sa de Facebook, de la festivitatea de premiere.

" 200m liber
Imnul României @ Campionatul European de Înot în bazin scurt, Kazan 2021.
Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport!
Mândru că sunt #român! ", a scris David Popovici pe contul său de Facebook după triumful extraordinar de la Kazan (Rusia).
 

David Popovici, campion european: "Mândru că sunt român"

David Popovici a fost urmat în clasamentul final la 200 de metri liber de doi olandezi, Luc Kroon (1 min 42 sec 20/100) şi Stan Pijnenburg (1 min 42 sec 51/100). Popovici a avut cel mai bun timp şi în semifinalele probei, 1 min 43 sec 08/100.

David Popovici a participat și la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, acolo unde a fost aproape de o medalie. Popovici a terminat la Jocurile Olimpice pe locul 4 în proba de 200 de metri liber.

Robert Glință a adus și el două medalii pentru delegația României la Campionatele Europene de la Kazan: argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate.

 

Sursa foto, video: David Popovici Facebook

 

David Popovici, campion european la 17 ani: "Sunt mândru că sunt român!"

06 noiembrie 2021