Un site unic în peisajul autohton românesc, care se axează în primul rând pe poveștile românilor, dar și pe informații generale.

Informații utile

Informații utile pentru românii din țară și pentru cei din diaspora. 

Rețele de socializare

Pe scurt, despre ceea ce facem

Ne axăm pe povești interesante ale unor români care doresc să facă lucruri, să schimbe țara noastră într-un mod benefic. Totodată, publicăm informații generale.

Ludovic Orban a fost învins de către Florin Cîțu în alegerile pentru șefia PNL, care au avut loc sâmbătă după-amiază la Romexpo.

 

Orban a fost învins la aproape 1.000 de voturi distanță, el obținând  1.898 de sufragii, în timp ce adversarul său, premierul Florin Cîțu a fost votat de 2.878 de delegați ai Partidului Național Liberal. 

 

După alegerile care au consfințit pierderea șefiei partidului de către Ludovic Orban, acesta și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputţailor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a spus Ludovic Orban după ce a pierdut funcția de președinte al PNL.

„Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai declarat Ludovic Orban.

Sâmbătă, la Congresul PNL, președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și a avut un discurs pro Florin Cîțu.

 

Reacția lui Florin Cîțu după ce Orban și-a anunțat demisia

„Nu la mine trebuie să-și dea demisia, ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul”, a declarat Florin Cîțu după ce a câștigat șefia PNL.

„Trebuie să ne uităm la majorități în Parlamentul României, să vedem ce voturi avem. Președintele Camerei Deputaților are nevoie de majoritate de voturi și atunci nu vreau să ne pripim”, a precizat premierul.

„Ludovic Orban are un loc important în PNL. Este un om cu o experiență politică foarte mare, un om care are un vot în Biroul Executiv. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare, și pe negocieri și pe tot ce e important”, a mai declarat Cîțu după ce l-a învins pe Ludovic Orban.

 

Ludovic Orban demisionează de la șefia Camerei Deputaților după ce a pierdut președinția PNL! Prima reacție după înfrângere

25 septembrie 2021